Lazer Destekli Tedavi


Diş Hekimliğinde Lazer

Diş hekimliğinde kullanılan lazer çalışmalarını temelde ikiye ayırabiliriz. Tedavinin tamamının lazer ile yapılabildiği durumlarda ‘lazer diş hekimliği’, tek başına değil de diğer yardımcı araçlarla birlikte kullanılacak ise ‘lazer destekli tedavi’ diyebiliriz.

Günümüz diş hekimliğinde gün geçtikçe lazerin kullanım alanları artmaktadır. Yara iyileşmesini hızlandırıcı etkisi, kanamayı durdurucu özelliği, dezenfekte edebilirliği sayesinde kanal tedavilerinde, dental abselerde, cerrahi operasyon sırasında ve sonrasında cerrahi yapılan bölgelere, eklem problemlerinin tedavisinde de kullanılmaktadır.

Lazer ile Diş Eti Tedavisi

Estetik diş hekimliği uygulamalarında dişetinin şekillendirilmesi / kesilmesi işlemlerinde kullanılmaktadır. Lazer uygulamaları ile dişeti problemleri kontrol altına alınabilmektedir. Günümüzde Nd:YAG laser uygulamaları ile çok ileri safhada olmayan diş eti problemleri cerrahisiz olarak tedavi edilebilmektedir.

Lazer ile Diş Beyazlatma

Diş hekimi tarafından dişlerin üzerine sürülen beyazlatma jeli lazer yardımıyla aktif hale getirilerek ve beyazlama 1–2 saat içinde gerçekleşir. Ortalama 3 seansta tamamlanır.


Lazer ile Hassasiyet Tedavisi

Dişetlerinde meydana gelen çekilmeler sonrası oluşan hassasiyet için lazer uygulamaları yapılmaktadır. Lazer ışığı ile dentin kanalları kapatılarak hassasiyet tedavi edilir.

Lazer Uçuk / Aft Tedavileri

Lazer uygulanan aft ve uçukların iyileşme sürelerinin azaldığı gözlemlenmiştir. Uçuk ve aftlara verilen lazer ışını ile hassasiyet azaltılmakta ve tedavi edilmektedir.

Diş hekimliğinde kullanılan lazer genel sağlığımız için zararlı mıdır?

Lazer iyonize olmayan bir ışıktır ve dokuda birikim yapmaz. Bu sebeple x ışını gibi zarar verecek bir özelliği de yoktur. Uygun lazer dalga boyu kullanılarak doğru dozlarla kullanımı önemlidir. Hamileler, çocuklar ve kalp hastaları da dahil olmak üzere herkeste kullanılabilir.